Hem » Låna 1 000 kr snabbt när du behöver ta ett litet lån
Person som lånar 1 000 kronor

Låna 1 000 kr snabbt när du behöver ta ett litet lån

När du behöver ta ett litet lån kan du låna 1 000 kr snabbt via någon av flera olika långivare. Även när du lånar en mindre summa pengar bör du dock vara noggrann och välja låneerbjudande med omsorg. Därför rekommenderar vi att du kikar i listan nedan och väljer det alternativ som passar dig bäst.

Långivare som låter dig låna 1 000 kr snabbt och enkelt

I dagsläget kan du låna en tusenlapp (eller mer) av följande långivare:Detta är det minsta lån du kan ta

Hur många långivare du kan välja mellan beror på hur du justerar reglagen för löptid och belopp i verktyget ovan. Anledningen till detta är att många långivare har ett visst spann för lägsta respektive högsta belopp som de är beredda att låna ut. Dessutom varierar även den valbara löptiden mellan olika långivare. När du jämför lån via vårt verktyg kan du justera reglagen enligt följande:

  • belopp: 1 000 kr till 6 000 kr
  • löptid: 1 månad till 40 månader.

Som du kommer märka är det lägsta beloppet du kan lån 1 000 kr. I skrivande stund erbjuder 15 långivare dig chansen att låna detta belopp. Bara 13 av dessa låter dig låna en tusenlapp i 30 dagar och därefter betala tillbaka pengarna.

Det lägsta belopp du kan låna varierar en hel del mellan olika långivare – inte sällan är skillnaden tiotusentals kronor. Detta faktum belyser vikten av att faktiskt jämföra och noggrant sålla agnarna från vetet bland de olika långivarna och låneerbjudandena. Genom att kolla runt kan du ofta få ett erbjudande som stämmer väldigt väl överens med ditt behov. Om du har en god kreditvärdighet bör du inte heller ha några som helst problem att få låna 1 000 kr.

Så väljer du rätt långivare utifrån ditt behov

När du ska ta ett mindre lån bör du jämföra alla kostnader som är kopplade till lånet. På så vis skiljer sig inte tillvägagångssättet för att ta snabblån och andra lån på mindre belopp från lite större privatlån. Räntan är den mest uppenbara kostnaden som du bör jämföra. Men du bör även kika på kostnader såsom eventuella:

  • uppläggningsavgifter
  • aviavgifter
  • förseningsavgifter
  • avgifter för att du betalar tillbaka lånet i förtid.
Kvinna som jämför två alternativ

Därför är det viktigt att du jämför avgifterna

Ponera att du bara behöver låna 1 000 kronor och du har följande två alternativ att välja mellan:

  • Långivare #1 låter dig låna en tusenlapp men debiterar en uppläggningsavgift på 80 kr (8 %) och en aviavgift på 30 kr per (3 %) per avi. Då är detta kanske inte det bästa alternativet du kan välja.
  • Långivare #2 låter dig istället låna minst 3 000 kr men har en lägre ränta (säg 4 %) och tar ingen uppläggningsavgift eller aviavgift. I sådana fall kan det faktiskt vara mer logiskt att låna lite mer pengar än vad du egentligen behöver. Du kan då ta lånet, omedelbart betala tillbaka de pengar du inte behöver och ändå få bättre villkor än det första alternativet.

Tänk på detta: Även om du skulle betala tillbaka exempelvis halva lånet på direkten kommer den månatliga kostnaden för lånet vara detsamma. Men genom att göra denna återbetalning kommer du inte behöva amortera lika mycket eller länge för att betala av lånet.

Läs det finstilta

Oavsett hur stort eller litet lån du ska ta är det viktigt att du förstår det avtal som du ska signera. När du bara lånar 1 000 kr eller så är detta mindre lån mindre lukrativt för en långivare att erbjuda dig. Detta beror på att långivaren inte tjänar lika mycket pengar i ränta som om du hade tagit ett större lån. Därför försöker de ofta dels ha en förhållandevis hög ränta på så kallade snabblån och även ta ut diverse andra kostnader för lånet.

Du bör även kunna låna 1 000 kr från familj eller vänner

Ett alternativ till att låna 1 000 kr av en långivare är att be en familjemedlem, släkting eller vän om ett lån. Om du bara behöver låna så pass lite pengar är nämligen sannolikheten stor att någon i din bekantskapskrets kan låna ut beloppet till dig. I sådana fall behöver du kanske inte ens betala någon ränta på lånet utan bara återbetala det belopp som du lånar. Därför bör du inte vara rädd för att fråga runt lite grann innan du tar ett traditionellt lån.

Värt att notera är dock att det kan finnas goda skäl att utforma och underteckna ett avtal för utlåningen. Detta gäller oavsett om du tänker att beloppet är ganska litet och vad är väl dessa pengar mellan vänner?! Genom att göra detta slipper ni bli oense framöver om vad som egentligen gällde och hur stort det lånade beloppet var.

Vanliga frågor om att låna 1 000 kr

Vart kan man låna 1 000 kr?

Det finns flera långivare som låter dig låna 1 000 kr. Några exempel på dessa är: Nätlån.se, Smspengar.se, Gfmoney.se, Expresskredit och Kundfinans. Den maximala löptiden för dessa mindre lån är ofta 12 månader eller längre (i vissa fall 72 månader).

Om skribenten